Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstrunda för alla smaker

/

Varierat utbud för konstintresserade,

Annons

Någon var ny för året, andra har hängt med från planeringsstadiet för många år sedan, och alla bidrog till den stora bredd av konst som förevisades i Hudikvalls kommun, på torsdag.

May Åström flyttade till Näsviken strax före förra årets konstrunda. Då skulle mycket annat ordnas, så det blev inte tid att vara med.

– Det här är alltså första året, och vi tyckte att det kunde vara kul att vara med och ställa ut, berättade May Åström, som förutom sin egen konst även visar Stig Stenmarks akvareller och blyertsteckningar i huset i Näsviken.

Några motiv är hämtade från Näsviken: en liten lada, utsikten fån ett fönster. Från ett annat fönster i May Åströms vardagsrum ser man, rakt över dalen, kollegan Kajsa Gustavssons keramikverkstad i Hillen, där det också var öppet hus.

– I vanliga fall släpper jag aldrig in folk i verkstaden, men i dag gör jag det. När vi har öppen atelje kan vi berätta om hur vi jobbar, och hur vi har det. Det är ett ensamjobb, vi driver företag, och arbetet handlar ju mycket om det också, påpekade Kajsa Gustavsson.

Besökarna kom och gick, över 80 personer hade tittat in fram på eftermiddagen.

– Det är roligt att träffa alla människorna. Annars sitter man ju alltid ensam, sade Kajsa Gustavsson.

I Hög tog Margareta Erwald emot gäster på logen, där hon ställer ut sin keramik, och diskuterade tycke och smak.

– Det är alltid roligt att fråga vad de unga tycker. Själv speglar man ju alltid sin egen tid, konstaterade hon.

Mer läsning

Annons