Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens asfaltsvägar är eftersatta

/
  • En stor del av förra årets asfaltspengar gick till att förbättra den bit av Bergsjövägen som nästa år ska anslutas till Ullsättersleden.

Ungefär vart tjugonde år bör vägar omasfalteras. Kommunens budget räcker endast till vart sjuttionde. - Vi lagar potthål när vi borde asfaltera om, säger Håkan Rönström.

Annons

Hudiksvallsborna kommer i framtiden kommer att uppleva en långsamt försämrad standard där kommunen ansvarar för gator, gång- och cykelvägar. Det tror Håkan Rönström, ordförande i tekniska nämnden.

- Det är en budgetfråga. Vi har budget för att asfaltera om var sjuttionde år när det borde vara vart tjugonde år. Så det är klart att vägarna blir eftersatta, säger Håkan Rönström.

Att det är ett ämne som engagerar kommuninvånarna är helt klart och tydligt, menar Håkan Rönström.

- Jag får en hel del frågor om just asfaltering, och kanske främst potthål, som gör folk upprörda.

Jan Kroppegård, chef på Tekniska förvaltningen, tycker att man ändå gör ett så bra jobb som det är möjligt utifrån de medel som Tekniska förvaltningen förfogar över.

- Men det är klart att vi är bekymrade över läget framöver, och vi skulle önska det fanns pengar till att hålla efter i förebyggande syfte och inte bara lappa och laga, säger Jan Kroppegård.

Enligt Håkan Rönström har man i sitt budgetförslag som ska tas beslut om i december höjt anslagen för asfaltering, från 2 miljoner i fjol till 3 miljoner.

- Vi skjuter ett underhållsproblem framför oss. Men med höjd budget kanske vi kan komma i kapp lite.

Mer läsning

Annons