Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen förlorade rättstvist mot Leimir AB

En tvist om pengar, som nyligen avgjorts av tingsrätten i Hudiksvall, kostar kommunen drygt 96 000 kronor. Motpart i tvisten var A-assistans Leimir AB.

Annons

A-assistans Leimir AB tillhandahåller personlig assistans till personer med funktionshinder, och den tvist som nu avgjorts gäller en brukare som anlitat bolaget. Kvinnan avled i november 2008, och en kort tid senare skickade kommunen en faktura på 27 088 kronor, avseende hospicevård, vård i livets slutskede.

Fakturan bestreds, eftersom bolaget inte hade beställt personal eller andra insatser från kommunen, men i februari 2009 kom ett inkassokrav som av misstag betalades. Enligt domen i tingsrätten har kommunen till en början hävdat att fakturan avsåg beställda tjänster, men att man senare har medgivit att A-Assistans har haft rätt.

A-assistans har begärt ersättning för rättegångskostnader, samt att få tillbaka de felaktigt inbetalade pengarna. Kommunen har å sin sida hävdat att beloppet för rättegångskostnader är för högt, och nu har ringsrätten alltså slagit fast vilka belopp som ska betalas.

Kommunen ska alltså betala tillbaka fakturabeloppet inklusive inkassoavgift, 27 348, och ska också betala rättegångskostnader på 68 750 kronor.

Mer läsning

Annons