Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen designar om webbsidor

/
  • Foto: Karolin ÅkerströmSabine Lannerhjelm och Jon Johnson är ansvariga för kommunens och Bromangymnasiets nya webbplatser. Omstruktureringen beräknas kosta 300 000 kronor.

Kommunen och Bromangymnasiet bygger om sina webbplatser. Det är en del av projektet "Tillgänglighet 2010".

Annons

- Vi är i starten för att utveckla vår nya webbplats och vi har ingen deadline, vi jobbar så bra vi kan, säger Jon Johnson, webbsamordnare Hudiksvalls kommun.

Nio år sedan lade regeringen fram ett förslag om att göra samhället tillgängligt för alla, och syftar främst på att göra samhället mer lätthanterligt för funktionshindrade. En del i dessa åtgärder är att alla kommunala, statliga och landstingsverksamheter ska vara möjliga att förstå för alla, så även webbplatser.

- Vi ska ändra om vår html-kod, till de riktlinjer som lagts fram. Exempelvis för dem som inte kan läsa på skärmen, utan har en talsyntes som läser upp innehållet. Man ska inte behöva diskrimineras för att man är blind. Då måste koden vara perfekt, säger Jon Johnson.Bromangymnasiet kommer även också att arbeta fram en ny webbplats och den beräknas vara klar till sommaren.

Sabine Lannerhjelm är projektassistent för Bromans nya webbplats och hon förklarar att den ska vara lättnavigerad och lättförstålig för användarna. Den ska vända sig till rätt målgrupp och vara informativ för elever som ska söka gymnasieplats.

- Vi ska också använda oss av en referensgrupp med ungdomar från grundskolan som får chans att tycka till om webbplatsen. Fotoelever kommer också att ta alla bilder till hemsidan, säger hon.

Mer läsning

Annons