Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen återtar överklagande om mark

Det blir ingen ny rond om försäljning av strandnära mark i Hudiksvall. Kommunen har tagit tillbaka sin begäran om ny prövning.

Annons

Begäran om prövningstillstånd hos Mark- och miljööverdomstolen var mer eller mindre en åtgärd för säkerhets skull, för att rätten att överklaga inte skulle gå förlorad i julledigheterna.

Frågan gäller några mindre, men icke desto mindre strandnära och attraktiva, markområden i Hudiksvall. Tre fastighetsägare ville köpa mark som gränsade till deras fastigheter, men lantmäteriet stoppade affären.

Beslutet överklagades till Mark- och miljödomstolen, som gav lantmäteriet rätt. Avgörandet kom strax före jul. Den advokat som kommunen hade anlitat lyckades inte få kontakt med de jullediga personerna i Hudiksvall, och skickade därför in överklagandet innan domen vann laga kraft. Detta för att säkra kommunens möjligheter att gå vidare, berättar David Östlund, mark- och exploateringschef vid Hudiksvalls kommun.

Eftersom varken kommunen eller de tre fastighetsägarna är intresserade av en prövning i en högre instans, har kommunen nu dragit tillbaka överklagandet.

Mer läsning

Annons