Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kökspersonalen kan sägas upp

/
  • Vilka verksamheter som ska fylla Folkets hus-lokalerna i framtiden är fortfarande ovisst.

Ska nya entreprenörer driva restaurangverksamheten på Folkets hus, kan föreningen tvingas att göra sig av med sin egen personal. Arbetsgivaren har kallat de två köksanställdas fackförbund till mbl-förhandling.

Annons

Folkets hus-föreningen i Hudiksvall har kallat de två fackförbunden Unionen och Hotell- och restaurangfacket till mbl-förhandling. Förhandlingen, som planeras till nästa vecka, gäller förändringar inom organisationen.

- Ska entreprenörerna in här så kan vi inte ha kvar personalen, säger Folkets hus-föreningens styrelseordförande, Christer Johnsson.

Förhandlingen, som kan leda till varsel om uppsägning, gäller två köksanställda; en kock och en restaurangchef. Båda har varit anställda sedan början av 1990-talet. Om de sägs upp, finns inte någon fast personal kvar i Folkets hus-föreningens restaurangdel.

Leif Norberg, chef för Folkets hus, upplever framtiden som oviss – både för kulturen och för restaurangdelen. Det enda som är klart är att det icke-kommersiella innehållet ska skiljas från det kommersiella.

Just nu arbetar Leif Norberg med att ta fram ett underlag för en ny krögare. Vem det blir är ännu inte klart, några konkreta förslag eller uttalade intressenter finns inte i nuläget, berättar han. Men ska stora delar av kulturlivet flytta in i huset, som Sven-Åke Thoresen (S) önskar, tror han att det kan påverka utvecklingen negativt:

Mer läsning

Annons