Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivskuren man opererades i natt – misstänkt 22-åring anhållen

(Uppdaterad kl 12.40) Ung man anhållen misstänkt för att ha knivskurit en annan man i Hudiksvall. Den skadade opererades under natten.

Annons

Strax före klockan två, natten mot söndagen, kallades polisen till akutmottagningen i Hudiksvall. En man hade sökt vård för flera olika knivskador. Det visade sig att han hade hamnat i bråk på Västra Tullgatan i Hudiksvall. En 22-årig man misstänks för misshandeln, som med tanke på skadorna räknas som grov.

Den skadade är en jämnårig Hudiksvallsbo som opererades på Hudiksvalls sjukhus under natten. Polisen uppger att den skadades tillstånd inte är livshotande.

Polisen hittade den misstänkte sittande i en snödriva. Han var då kraftigt berusad och ledsen.

På grund av hans berusningsgrad kunde polisen inte förhöra honom. Han lades i en cell för att sova ruset av sig. Under söndagen har polisen hört mannen berättar förundersökningsledare Andreas Bergström och 22-åringen kommer att tilldelas en offentlig försvarare.

Jouråklagare i Uppsala beslutade under söndagen att anhålla 22-åringen utifrån uppgifter från vittnen och polispatrullen.

– Det kan tänkas att fler personer måste höras i ärendet, så jag vill inte gå in på vad den anhållne har lämnat för uppgifter eller hur han ställer sig till misstankarna, säger Andreas Bergström.

Mer läsning

Annons