Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrare får tillbaka sprayfärg

26-åringen var åtalad för omfattande klotter. Nu frias han på flera punkter och får tillbaka sitt material.

Annons

Den 26-årige mannen är uppvuxen i Hudiksvall men har flyttat härifrån. Han var åtalad för tre fall av grov skadegörelse och förberedelse till grov skadegörelse år 2008 och 2009.

Under rättegången i förra veckan nekade 26-åringen till brott och hävdade att han bara målat på lagliga väggar. Nu frias han på alla punkter utom en.

Det finns en övervakningsfilm från när Sparbankens byggnad på Storgatan sprayades, men Hudiksvalls tingsrätt anser att det inte är helt klart att det är 26-åringen som syns på bilderna. 26-åringen hade också foton på sig själv intill klotter på byggnader vid Losesjön i Norrala. Men det är inte bevis för att han klottrat, enligt rätten.

Däremot fälls han för skadegörelse för att ha klottrat vid Guldsmeden. En polispatrull såg honom göra något mot väggen och kasta något i en papperskorg. I papperskorgen fann polisen senare en märkpenna. 26-åringen döms till 80 dagsböter på totalt 4 000 kronor. Han ska betala 2 000 kronor i skadestånd till fastighetsägaren.

Mannen ska nu få tillbaka sprayburkar och annat material som beslagtogs hos honom för två år sedan, eftersom det inte är bevisat att det använts i brottsliga sammanhang.

Mer läsning

Annons