Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassträff hela helgen

/
  • Kärt återseende för Kent Kanon, Magnus Lindberg, Rauni Embretsen och Anders Bergsten.

Hela helgen har det kramats, och dunkats i ryggar, och frågande blickar har utväxlats innan igenkännandets leenden har lyst upp genom alla år som gått. Det har varit klassträffar, efter tio, tjugo och trettio år.

Annons

Det började på fredag kväll, med tioårsträffarna. På lördag var det tjugoårsrundan, och på söndag samlades slutligen de som lämnade grundskolan i Hudiksvall och Nordanstig för 30 år sedan. På eftermiddagen var det inledande mingel på krogarna i Hudiksvall. På Café August stod Kent Kanon och Magnus Lindberg, och kollade in strömmen av folk.

Samtalsämnena kommer efter hand som man pratar, förklarar Kent Kanon och Magnus Lindberg. Det är det vardagliga: vad man gör, hur gamla barnen har blivit, och så vidare. Minnen från skolan är inte det omedelbara.

– Jag minns ju knappt något från skolan. Men det kommer väl efterhand som man pratar, sade Magnus Lindberg.

På Radjos strålade några gamla vänner samman innanför dörrarna, delar av en avgångsklass från Läroverket: Mikael Hagelberg och Tomas Jonsson från Näsviken, och Anna-Karin Hagel, Upplands Väsby. Det var tio år sedan den senaste klassträffen. Och inte heller här blev det så mycket prat om gamla tider, i alla fall inte till en början.

– Jag minns väldigt lite från skolan. Jag minns förstås hur det såg ut, men inte så mycket mer, förklarade Tomas Jonsson.

Så slogs dörren upp, och en skara nya gäster svepte in för att umgås före middag och dans. De kändes igen på ögonblicket, och möttes med hjärtliga tillrop:

– Här kommer Forsaborna! Nu gäller det att man ser upp...

Mer läsning

Annons