Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klagan på badhus avslås

Länsstyrelsen tar inte upp de principiella frågorna kring detaljplanens laglighet för badhuset på Kattvikskajen. Nytt överklagande är att vänta.

Annons

Arkitekt Tony Björklund överklagade detaljplanen som gäller den begränsade del av Kattvikskajen som badhuset ska uppföras på. Han anser att det planerade badhuset inte kan isoleras från sin omgivning. Detaljplanen måste sättas in i ett större sammanhang där dåliga markförhållanden, Ostkustbanans sträckning genom tätorten och hamnens funktion måste beaktas för att beslutet ska vara i enlighet med plan- och bygglagen.

Först därefter går det att bilda sig en uppfattning om hur marken ska användas på Kattvikskajen anser Tony Björklund i sitt överklagande av detaljplanen som Hudiksvalls kommunfullmäktige antog i november förra året.

Länsstyrelsen tar ingen ställning till dessa principiella aspekter. I stället konstaterar länsstyrelsen att Tony Björklund som privatperson inte berörs av detaljplanen. Han är inte bosatt så nära Kattvikskajen att han kan räknas som en formell sakägare. Därför avslås hans överklagande.

- Jag vill att detaljplanens laglighet ska prövas, säger Tony Björklund i en kommentar till länsstyrelsens dom.

Ett sådant överklagande ska riktas till regeringen.

Mer läsning

Annons