Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Killdominans på lucia

/
  • Det var stor uppslutning kring lucia på Läroverket, både på scen och i publiken.

Det var rejäl uppslutning bland niorna på Läroverket i årets luciaframträdande.

Annons

– Det här känns bra, sa musiklärare Marie Forsberg vid Läroverket efter första framträdandet av det stora luciafölje som niorna samlats kring.

Hon har hållit i luciauppträdet många år, men årets framträdande är det största som hon varit med på. Det speciella för i år är att antalet killar överträffar tjejer, 30 mot 27.

Programmet var dessutom digert, med både kör- och solosång från killar och tjejer. Körerna mixades också och det gav särskilt avtryck i Staffan var en stalledräng, liksom i en del andra låtar.

Mycket pusslande och förberedelser gjorde framträdandet möjligt.

– Lärarna har släpp till lite lektionstid och så har eleverna övat efter skolan, på eftermiddagarna och mycket själva. Vi bildade en facebookgrupp och har skickat sångfiler till varandra, förklarar Marie Forsberg.

Hon önskar att fler av lärarna skulle ha sett engagemanget och hur seriöst killarna tagit arbetet med luciauppträdandet.

– Jag vet inte varför det blivit så många killar, men det verkar som om de eggar varandra och så blir det fler och fler.

Luciaföljet framträdde tre gånger under luciadagen, klockan 8.00, 9.30 och en gång på kvällen för släkt och vänner, klockan 19.00.

Mer läsning

Annons