Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kickoff för årets UF–företagare

/
  • Johan Persson och Olina Öhrn från Slottegymnasiet i Ljusdal har redan registrerat sitt företag och sålt sin produkt till två företag.
  • Jonathan Nordlund och Fannie Hedman funderar på att starta ett företag men har inte kommit på någon idé ännu.
  • Hanna Engström Löwenborg är regionchef för Ung företagsamhet i Gävleborg, hon hoppas på att det är många ungdomar som vill prova på att starta och driva ett eget företag.
  • Ola Engman från företaget Ohappa föreläste om hur man marknadsför sitt företag.

Under onsdagen samlades cirka 250 gymnasieelever och lärare från både Ljusdals och Hudiksvalls kommun på Kulturhuset i Hudiksvall för att få information om och inspiration till att starta ett UF–företag.

Annons

– Just nu har vi fikamingel, vi har bjudit hit ett 30-tal företag som eleverna kan prata med och knyta kontakter med under minglet. Vi har haft föreläsningar under förmiddagen och det kommer att fortsätta under eftermiddagen, berättar Hanna Engström Löwenborg som är regionchef för Ung företagsamhet i Gävleborg.

Läs mer: Kickoff för unga företagare i Söderhamn

Johan Persson och Olina Öhrn från Slottegymnasiet i Ljusdal bestämde sig redan i våras för att starta ett UF-företag tillsammans.

– Vi ska göra handgjorda fiskeinspirerade flasköppnare. Jag har tidigare haft det som hobby, så vi har bestämt oss för att utveckla det, berättar Johan Persson.

– Johan ska producera och jag kommer främst att sköta marknadsföringen och ekonomin. Vi har redan sålt vår produkt till två företag, berättar Olina Öhrn.

Läs även: De är Bollnäs ivrigaste UF-företagare

Fannie Hedman och Jonathan Nordlund går första året på Bromangymnasiet i Hudiksvall.

– Jag har velat starta ett företag sen innan men jag har ingen idé ännu, berättar Fannie som hoppas på att få inspiration under dagens kickoff.

– Vi blev hittvingade, men nu har jag faktiskt börjat fundera på att starta ett UF–företag, berättar Jonathan Nordlund.

Se även: TV från 2015 års UF–mässa

Mer läsning

Annons