Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kebab hölls varm för länge

Det blev en rad anmärkningar hos en restaurang i norra Hälsingland efter en oanmäld inspektion.

Annons

Vid inspektionen upptäcktes att kebab varmhållits under 3,5 timmar utan att temperaturen kontrollerats.

Kebaben kasserades och restaurangen fick en uppmaning att se över rutinerna. För varmhållning gäller minst 60 graders temperatur och maximalt två timmar.

Restaurangen fick också anmärkning på hanteringen av frysta ostar, som förvarades under rumstemperatur utan övertäckning på locket till frysen i förrådet. Locket uppges ha sett smutsigt ut.

Vidare saknades kontroll av temperaturen vid varmhållning, nedkylning och varumottagning och restaurangen uppmanades att skaffa termometrar.

Dessutom stod dörren till varumottagningen öppen, med risk att skadedjur tar sig in i lokalen.

Mer läsning

Annons