Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaotisk parkering ska åtgärdas

/
  • Sofie Åhs, som lämnar sin dotter vid Sandvallaskolan, tycker att trafiksituationen på parkeringen har varit ett problem.

Sandvallaskolans parkering passar inte skolans behov.
Det har inneburit problem när föräldrar hämtar och lämnar barnen.
Nu ska infarten göras om.

Annons

I våras stängdes Mo skola. Sedan dess har Mobarnen fått finna sig i tillvaron på Sandvallaskolan. Men den ökade elevmängden har inneburit negativa konsekvenser för barnen, enligt ett utskick som skolbarnens föräldrar fått från Sandvallas rektor.

I brevet beskriver Marianne Andersson att det sedan skolstarten stundtals varit kaos när föräldrar ska lämna och hämta barnen, samtidigt som skolbussarna försöker ta sig in till skolan.

– Parkera på avsedda parkeringsplatser och vi måste alla hjälpas åt att se till att ingen olycka händer. Parkeringen kommer att åtgärdas, meddelar rektorn i skrivelsen.

Enligt föräldrarna som lämnar sina barn vid skolan har och är situationen vid parkeringen ett bekymmer – även om en förbättring har skett sedan rektorns brev.

– Folk ställer sig på bussparkeringen. Sju, åtta bilar kan stanna mitt på parkeringen och blockera vägen. Måndagarna brukar vara värst, säger Janos Balazsi.

Men en lösning är på väg, enligt kommunens fastighetskontor. Tjänstemännen har fått i uppdrag att se över parkeringen.

– Det finns inget konkret material framtaget ännu, så tidperspektivet kan jag inte svara på. Men vi gör allt för att lösa det så snabbt och smidigt som möjligt, säger Jan Frisk.

Mer läsning

Annons