Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamratlig dag i Iggesund

/

Kamrater i skolan ger en vänligare och tryggare miljö, och Iggesund har en av de många skolor som är anslutna till Friends-projektet.

Annons

Alla klasser från trean till nian är med i projektet, och både elever och lärare har fått utbildning i hur man gör för att skolan ska vara god på alla sätt, och för alla. I alla klasser finns kamratstödjare, som arbetar för att förhindra mobbning och kränkande behandling, som länkar mellan eleverna och de vuxna, och som ska ta initiativ till olika aktiviteter som främjar sammanhållningen och trivseln i skolan.

Inför påsken har kamratstödjarna på högstadiet jobbat lite extra, för att ordna en festlig avslutning före lovet. Alla, såväl lärare som elever, var mer eller mindre påskpyntade, och utklädda enligt påsktemat. Själva utklädningstemat mynnade senare under dagen ut i en prisutdelning för bästa idé.

Här och var i lokalerna var dekorativa anslag upptejpade, med uppmaningar om high five, eller att säga glad påsk, eller att vara vänlig på något annat sätt, mot den person man råkade möta just där. Och i klassrummen bjöd kamratstödjarna på godis, innan påsklovet var inne.

Mer läsning

Annons