Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kämpar för hälsan

/

Go! är ett nytt projekt ska förbättra hälsotillståndet på Bromangymnasiet. Bakom står elever som önskar att deras skolkamrater ska sköta om sig själva och varandra bättre.

Annons

Stress, sömnsvårigheter och vikthets är vardag för många skolungdomar. Skolan ska skötas, de sociala relationerna ska vårdas och kroppen ska hållas i trim.

Det var den bilden som förmedlades till Silje Fredriksson, när hon som nytillträdd skolsköterska hade hälsosamtal med eleverna på Bromangymnasiet för ett och ett halvt år sedan. Tankarna på ett eget hälsoprojekt tog fart.

- Det finns så många engagerade elever som också har sett det här behovet, säger hon.

Tre av dem heter Jacob Larsson, Emma Söderberg och Isabel Brink. De går sista året på samhällsprogrammet och driver Go! som projektarbete tillsammans med skolkamraten Agnes Fockström Haubitz.

- Vi kommer att ha olika grupper, allt från kamratstöd till sluta röka- och börja träna-grupper, berättar Emma Söderberg.

Alla på skolan är välkomna att ta kontakt med Go!-eleverna, som tillsammans med elevhälsan ska stötta och hjälpa så många som möjligt på vägen mot ett friskare och mer hälsosamt liv. Det kan handla om att matcha intressen mot relevanta idrottsföreningar eller att ta fram kostriktiga recept.

På sikt hoppas eleverna att de ska kunna starta en kafeteria som erbjuder nyttiga mellanmål. Men allra först på planeringen står att bjuda in Hudiksvalls förenings- och näringsliv till en stor informationskväll under hösten. Förhoppningen är att så många som möjligt ska bidra med pengar, tjänster eller produkter som Go!-projektet behöver.

Mer läsning

Annons