Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalsongsignal avslöjade rånåtalad

Polisen hörde den stulna telefonen ringa - från killens kalsonger. Nu åtalas han och hans två kompisar för rån.

Annons

Rånet ska ha inträffat vid Tingsvägen i Hudiksvall en natt i april. Offret har berättat att tre unga män kom emot honom, frågade om han hade droger och sedan blev aggressiva. Han har sagt att han fick ett slag över ena ögat och föll till marken, där han fick ta emot åtminstone tre sparkar.

Mannen blev av med sin mobiltelefon, jacka och 250 kronor. Han sprang till en kompis och ringde polisen, som fann två av de unga männen, en 19-åring och en 20-åring, på stan samma natt.

När en av poliserna då slog numret till rånoffrets stulna mobiltelefon, började det att ringa i byxorna på 19-åringen. Han hade telefonen i sina kalsonger och hävdade först att det var hans, trots att han inte kunde numret.

Nu åtalas de tillsammans med en 18-åring för rån. Alla tre nekar till brott.

Vid gripandet hade 20-åringen på sig rånoffrets jacka. Han och 19-åringen har sagt till polisen att de gick ikapp mannen för att de trodde att de skulle kunna köpa droger av honom. De har uppgett att mannen höjde en glasflaska mot dem, som en i trion tog i från honom. Båda har också sagt att mannen självmant ska ha gett bort sina grejer, utan att de ska ha använt något våld. Rättegången kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt framöver.

Mer läsning

Annons