Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jungfrukusten får underkänt

/

Jungfrukustvägen sågas som turistattraktion, och får inte någon specialskyltning av Trafikverket. Att vägen är vacker räcker inte, förklarar Trafikverket som svar till Jungfrukusten ekonomisk förening.

Annons

Ansökan om turistskyltning av Jungfrukustvägen sändes till dåvarande Vägverket, kompletterad med en begäran om att få ha en dialog innan beslutet skulle fattas.

– Vi ville ha brun-vit skyltning, eller hänvisningsskyltning till Jungfrukustvägen. Vi tycker att det är ett vettigt sätt att erbjuda turister ett lugnare alternativ än E 4, säger Kalle Bylin, Hudiksvall, ordförande i Jungfrukusten ekonomisk förening.

Argumenten har inte funnit nåd hos Trafikverket, som i princip spolar vägens företräden, med undantag för de 15 sydligaste kilometerna, där Furuvik, Järnvägsmuseet och Fängelsemuseet finns.

Jungfrukusten ekonomisk förening hänvisar i överklagandet till förvaltningslagens paragrafer 16 och 17, om parters rätt att få ta del av uppgifter som framkommit i samband med handläggningen. En beredningsgrupp sägs i beslutet ha kommit fram till att vägen inte uppfyller kraven, men skälen har inte kommunicerats med Jungfrukusten ekonomisk förening. Med anledning av detta överklagas beslutet.

– Nu hoppas vi att i ska få komma till tals, inför ett nytt beslut, säger Kalle Bylin.

Mer läsning

Annons