Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julskyltningen lockade ut hudikborna

/
  • Britta Westlund, Karin Eriksson och Göte Larsson hade försäljning till förmån för föreningen FUB i Hudiksvall och Nordanstig. Hugo Kjellander passade på att köpa knäck.
  • Kunden Karl-Erik Fredriksson hälsade på hos Erik Larsson vid Hälsingtuna Hembygdsförening. Även här gick försäljningen bra.
  • Anton Ringnér mumsade på ett kanderat äpple som pappa Lars köpt till honom.
  • Det var stort mingel på torget vid sjöbodarna. Föreningar och skolklasser drog in välbehövliga pengar.
  • Peter Forsström får hjälp av Klara och Pär Larsson när han häller upp en mugg glögg. De ser till att dra in pengar till Hudik Gympans verksamhet.

Hudikbor i alla åldrar inledde julhandlandet på skyltsöndagen och stödde flitigt de ideella krafter som fanns ute i centrum.

Annons

– Vi har sålt mycket bra, säger Erik Larsson, Hälsinglands Hembygdsförening. Hällbrödet har gått mest, det tog slut för någon timme sedan.

Drillflickorna i Julle United bytte av varandra med jämna mellanrum i ståndet vid sjöbodarna. De har planer för pengarna.

– Vi funderar på en tävling till våren, berättar Katrin Jonsson Mood.

En bit därifrån står en stor del av styrelsen i Föreningen barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Hudiksvall–Nordanstig och säljer knäck, rullrån och bröd.

– Det här betyder inkomster så att vi kan ha aktiviteter, berättar Karin Eriksson som är både vice ordförande och kassör.

Anton Ringnér var ute med pappa Lars och gnagde på ett kanderat äpple som han var mycket nöjd med.

– Vi har inte hunnit längre än hit, konstaterar pappa Lars vid julgranen på Möljen.

Det var många andra barnfamiljer i farten och rörelsen på torget vid sjöbodarna liknade en stor mingelfest.

 

Mer läsning

Annons