Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshower med drag

/

Julshowerna står som spön i backen i Hudiksvall just nu. Sigge Hill bjuder in till julstämning på restaurang Manis. På Gossip är det Las Vegas Christmas show och på Kulturhuset Glada Hudik sjunger Wallmans salonger bland borden.

Annons

Det var en liten men desto mer entusiastisk publik som hade ätit sin middag på Manis övervåning när Sigge Hill med band gick på scenen lagom till kaffet.

Med gitarr, bas och trummor, en sansad ljudnivå och de välkända Sigge Hill-låtarna, lyckades bandet skapa en intim spelning som höll den gråkalla onsdagskvällen utanför på behagligt avstånd.

Mellansnacken är som vanligt en stor del av behållningen och när publiken består av cirka hundra personer vid sittande bord, då är Sigge Hill i sitt esse och hinner både trigga igång både byafejder och kärleksfull kamp mellan könen.

Den här kvällen var damerna i publiken i majoritet av någon anledning, vilket hördes på applåderna särskilt när låten Kvinnor är smartast drog igång.

Det var ett litet annat stuk med en större scen på julshowen i Kulturhuset Glada Hudik. Wallmans julen 2011 har kommit till Hudiksvall.

- Nu börjar vi öka tempot. Nu är vi klara med det lugna, sade Andreas Giri Lundbergh efter att ha sjungit O helga natt.

Det blev ett rockmedley där ensemblen sjöng ute bland publiken. Och Sweet home Alabama fick upp händerna i luften och på vissa håll blev det spontandans vid bordet.

På Gossip började showen i ett lugnare tempo när gästerna kom. När huvudakten sedan började kom Elvis, Ronnie Stewart, in med en rollator - The King is alive.

Elvis gick också ut bland publiken och skakade hand med "fansen".

Jerry Carlsson spelade som Jerry Lee Lewis frenetiskt på pianot. Med fingrar, fötter armbågar, rumpa och knytnävar, hamrade han bland annat fram Great balls of fire och rev ned tunga applåder.

- Det är kul och roligt. Glad musik. Det finns risk att folk börjar dansa, sa Jerry Carlsson innan han klev upp på scenen.

Mer läsning

Annons