Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonglerande grovjobbare

/
  • Viktor Gyllenberg och Emma Kim Hagdahl uppträdde med dans, akrobatik och jonglering i produktionen Blåställ. Publiken var en aktiv del av föreställningen.

Overallklädda Junior och Dampo bjöd på en fartfylld show där cirkus och dans smälter ihop till en enhet. Publiken fick ta en aktiv del i föreställningen.

Annons

Viktor Gyllenberg gör Junior och Emma Kim Hagdahl gör Dampo. De turnerar nu runt i länet med sin produktion Blåställ, i ett projekt hos Musik i Gävleborg och Dansspridning i Mellansverige. Elever från årskurs 4–6 från Idenor och Forsa hade tagit bussen till Hudiksvall på onsdag gjorde för att se dem.

– Vi vill lyfta fram rörelseglädjen och samarbetet, det var det vi hade som utgångspunkt i projektet, säger Viktor Gyllenberg, men vi har inte några moralkakor att servera, typ: Ät mer broccoli.

Det är kollektivet Vifira som står bakom föreställningen, och Viktor Gyllenberg och Malin Stattin har gjort en produktion med där jonglering dans och akrobatik samsas med element från Folkhems-Sverige: kaffepaus med termos, folkdans och så blåstället.

– Det är mycket bekvämt att röra sig i, och så är det unisexkänsla med blåställ, Det spelar ingen roll att det är en tjej och en kille, vi är två kompisar som leker, säger Viktor Gyllenberg.

Showen avslutas med en workshop där eleverna får köra en egen robotdans efter artisternas direktiv. Eleverna gav sig hän och dansade vilt.

Mer läsning

Annons