Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jon Wallner till Hjärnans Dag

/
  • Jon Wallner står på Oscarsteaterns scen på torsdag, sjunger och berättar om sitt missbruk, som ett inslag i Hjärnans Dag.

Jon Wallner, trubadur från Hudiksvall, som slog igenom i Talang i TV4 uppmärksammas med egen programpunkt på Hjärnans Dag i Stockholm.

Annons

För ganska precis ett år sedan, i april 2011, tog Jon Wallner från Hudiksvall juryn med storm när han gick till final i Talang 2011 i TV4 och sjöng sin egen låt "Egots tid". Sedan dess har det varit ganska tyst om Jon, frånsett några framträdanden i Hudiksvall under senare delen av fjolåret.

Men nu är han i ropet igen. På torsdag, den 15 mars, står han åter på Oscarsteaterns scen i Stockholm och har fått en egen programpunkt på Hjärnans Dag, som är en hoppfull och lärorik dag om hjärnan där Sveriges främsta läkare och hjärnforskare medverkar.

– Jag har blivit utsedd till ambassadör för Hjärnans Dag och förutom framträdandet i Stockholm ska jag medverka när dagen genomförs i Göteborg den 19 april och senare i höst i Malmö, säger Jon Wallner. Jag kommer att sjunga och spela tre låtar, "Egots tid" samt två nyskrivna, samt att jag ska berätta om mej själv mellan låtarna.

Under många år levde Jon Wallner med svårt missbruk av både alkohol och droger. I sitt föredrag berättar och sjunger han om sina erfarenheter och upplevelser av att leva med beroendesjukdom och om sin ”comeback i livet”.

Mer läsning

Annons