Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JLT rockade i Norrbo

/
  • John Lindberg Trio består av John Lindberg, sång och gitarr, Martin Engström, bas, och Jocke Dunker, trummor.
  • Richard Richardsson bjöd bland annat på låtar från albumet Scarlattibråket. Med sig på scenen hade han Fredrik Humlin och Andreas Söderström.

Sveriges kanske populäraste rock'n'roll-band. Så presenterade konferenciern Cia Olsson John Lindberg Trio när de uppträdde på hembygdsgården i Norrbo. Och de rockade loss ordentligt.

Annons

Norrbodagarna pågår för fullt och på torsdagen var temat "Hembygdsrock". På programmet stod 3 vänner och Emilia, Foggies och Richard Richardsson.

Men kvällens höjdpunkt var John Lindberg Trio, som i maj släppte sin femte platta Hell of a ride. Med tanke på att bandet just nu är ledande i sin genre tyckte Kjell-Åke Hamrén, ordförande för Norrbo hembygdsförening, att fler borde ha hittat till hembygdsgården denna kväll. Området är ganska stort och när 300 betalande besökare sitter utspridda så kan det kännas ganska tomt direkt framför den vackert belägna scenen. Men sångaren John Lindberg uppmanar folk direkt att komma närmare, och det är många som följer hans uppmaning och sätter sig på bänkarna framför scenen eller tar med sina filtar.

JLT är ett fantastiskt liveband, och det lär bli många spelningar i sommar. Efter kvällen i Norrbo ska de ut på Parksommar-turné med bland andra Abalone Dots. Och i Norbbo fortsätter Norrbodagarna några till. I dag, fredag, blir det en kväll i jazzens tecken på hembygdsgården i Gammelsträng.

Mer läsning

Annons