Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennifer lär sig av idolerna i dj-båset

/
  • Jennifer Larsson från Hudiksvall ska lära sig mer om dj-konsten av Rebecca och Fiona.

Hudiktjejen Jennifer Larsson är en av 30 som fått chansen att under en dag lära sig mer om dj-konsten. Och lärare är inga mindre än superheta Rebecca och Fiona.

Annons

- Jag blev jättechockad och trodde inte det var sant när jag först fick reda på att jag blivit uttagen, säger Jennifer Larsson, 17.

Tävlingen anordnas av Adidas och Stadium och 3 000 sökte via en hemsida. Dj-skolan hålls på tre ställen i Sverige – Malmö, Stockholm och Göteborg och 30 stycken kom med.

- Vi valdes ut efter hur vi motiverat oss, men jag kan inte ens minnas vad jag skrev nu, haha. Men jättekul är det i alla fall.

Hittills har Jennifer mest mixat lite för sig själv hemma i Gävle, dit hon flyttat för att gå gymnasiet.

- Jag har alltid varit intresserad av musik, men jag kan inte sjunga. När jag fyllde år önskade jag mig en controller, ett litet mixerbord, så jag ändå kunde hålla på med musik, säger Jennifer Larsson.

Controllern kopplar hon in i datorn och sen gör hon sin egen musik utav låtar hon gillar. Hon nämner inga särskilda artister – det blir mer en blandning av det hon gillar för stunden, säger hon. I och med att hon vann en plats in på skolan fick hon ännu mer lust att kanske också testa att göra sin egen musik.

- Jag vill verkligen lära mig mer och kanske kunna komma ut och spela så småningom, det vill jag.

Det är inte många tjejer som är dj:s och så klart är Rebecca och Fiona viktiga förebilder för Jennifer.

- De är jättecoola. Innan jag träffade dem i dag har jag sett dem live på två festivaler i sommar. De är asgrymma! Det är inte främst deras låtar jag gillar utan mer deras energi på scenen, det är mycket inspirerande.

Skoldagen började med att eleverna fick sig lite dj-historia till livs och sedan fick de ställa frågor till Rebecca och Fiona. Eftermiddagen skulle gå till mer praktiska övningar, hur man mixar musik från grunden.

Mer läsning

Annons