Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsfaks har fått sin egen väg

Nu är det avgjort. Det blir vägen som svänger av från gamla E4 och passerar förbi Järvsöfaks hage, som får namnet Järvsfaks väg.

Annons

Förslaget är förankrat hos Olle Borgström på kommunen, och namnet är också det som byggnadsnämnden kommer att ta upp som sitt förslag när de sammanträder i april. För sista ordet, det har byggnadsnämnden.

Godkänner byggnadsnämnden förslaget, innebär det att Jan-Olov Persson, delägare och tränare åt Järvsöfaks, får byta adress, från Masbo till Järvsfaks väg.

Förslaget att döpa vägen som svänger av från gamla E4, passerar förbi Glada Hudikskolan och vidare mot Jan-Olov Persson stall, var det förslag som i läsartävlingen anordnad av Hudiksvalls tidning, som fick flest röster.

Läsarna fick även skriva en motivering, och juryn föll för Gullbritt Thyrells motivering att låta vägen som går förbi Järvsöfaks hage bära hans namn: "Där kan han nu som segraren gå, stolt och vacker att titta på."

Det är Bente Sandström som i egenskap av kommunpolitiker blev tilldelad ärendet med att döpa en väg efter Järvsöfaks.

– Det var ATG, Sleipner, Travsällskapet och Stig H Johansson, som i november överlämnade ett förslag att man skulle döpa en gata eller allmän plats efter Järvsöfaks för att hylla honom när han gick i pension.

– Sen har travet haft en jättekampanj kring hans pensionering, och bland annat gjordes Järvsöfaks till hedersambassadör vid travgalan i Göteborg. Så när han nu ska ut på galor och jippon, kommer svensk travsport att sponsra honom, säger Bente Sandström

Nu ska Bente Sandström, tillsammans med kommunens informationschef Kajsa Winter, prata med väghållaren så att det kommer upp en skylt så snart byggnadsnämnden tagit sitt beslut.

Mer läsning

Annons