Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till fler flyktingar i Hudiksvall – men SD säger nej

Det var bara Sverigedemokraterna som gick emot att Hudiksvalls kommun ska skriva avtal på att ta emot 100 flyktingar med uppehållstillstånd.

Annons

– Jag misstänker att jag talar för tomma öron här, men vi måste ta ansvar för kommunen och avslå förslaget, säger Patrik Nilsson (SD).

Läs mer: Så tar Hälsingekommunerna emot flyktingar

Hudiksvalls kommun har fram tills nu varit den kommun i länet som tagit emot minst antal kommunplaceringar. Avtalet innebär en ökning med trettio personer.

– Vi har det inte tufft i vår kommun. Det finns andra kommuner som har det, men inte Hudiksvall, säger Caroline Schmidt (C).

Läs mer: Olika sorters flyktingar i Hudiksvall

Moderaterna instämmer i beslutet och skolpolitikern Gerd Olsson (S) betonade att skolan är viktigt för att framgångsrikt integrera de nya kommuninvånarna.

Partierna anser att Hudiksvall behöver fler invånare men det råder en brist på boende och det finns ingen byggklar mark i Hudiksvall för flerfamiljshus.

– Det krävs bara några beslut så går det nästa omedelbart att bygga nedanför Köpmanberget, säger Andrea Bromhed (MP) i ett krav som ställs tillsammans med Centern.

Läs mer: Uppgörelsen som stoppar punkthus vid Köpmanberget

Två punkthus på sju våningar skulle kunna byggas och stå klara inom tre år bedömer Hudiksvallsbostäder.

Mer läsning

Annons