Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IT-företag nysatsar i Hudiksvall

/
  • Koneos organisation i Hudiksvall är liten men i regionen som inkluderar Söderhamn och Sundsvall har företaget 57 anställda berättar vd Jimmy Rylander och platschef Ola Holmgren.

IT-kedjan Koneo väljer att återetablera sig i Hudiksvall när den tidigare aktören går över till konkurrerande kedjan Office.

Annons

– Vi känner inte av att det är dött i Hudiksvall. Det är en intressant stad för oss i en expansiv region ur vårt perspektiv, säger Jimmy Rylander, vd för Koneo AB.

Läs mer: Negativ signal om Hudiksvall

Ola Holmgren som är bolagets platschef i Hudiksvall pekar på intresset för externa etableringar och exploateringarna i Hudiksvalls hamnområde som faktorer som gör regionen intressant för Koneo.

Läs mer: Provgrävning på Kattvikskajen

Företaget lanserar därför en regional satsning över Sundsvall, Hudiksvall och Söderhamn där företaget har 57 medarbetare varav 37 är konsulter och övriga är säljare eller administrativ personal. I Söderhamn finns det ett samarbete med Bo Eriksson som är vd på Koneo Söderhamn.

– Vi har ambitionen att rekrytera fler, säger Ola Holmgren som är platschef på Koneo i Hudiksvall.

Bolaget säljer och tillhandahåller it-lösningar för små och medelstora företag i olika branscher.

På onsdagen höll företaget ett seminarium i Hudiksvall kring sådant som den moderna arbetsplatsens behov av it-lösningar, smartare fakturering och dokumenthantering från mjukvara till utskrifter.

Koneo är en form av franchiseföretag men det är moderbolaget som står bakom satsningen i Hälsingland.

Läs också: Mekonomens koncept i Hudiksvall

Mer läsning

Annons