Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iskallt för Njutångersgårdens hyresgäster

/
  • Strömavbrott kombinerad med en av årets hittills kallaste nätter kylde ned hyresgästerna vid Njutångersgården.

En trasig värmepanna och strömavbrott gör att hyresgästerna vid Njutångersgården får kämpa för att hålla värmen.
– I dag var det bara sju grader inomhus, säger Håkan Andersson.

Annons

Enligt hyresgäster har det varit bökigt med värmen under hela hösten, något som bekräftas av Njutångersgårdens allt-i-allo, Pia Karlsson.

Hon berättar att värmepannan inte räcker till för att värma upp hela fastigheten och att den för tillfället är trasig och måste bytas ut. För att hålla värmen har de fått sätta ut extra eldrivna radiatorer.

– Men i onsdags gick huvudsäkringen vilket slog ut även de elementen. Sen var det otur att det skedde när det var så kallt, säger hon.

Särskilt Vägverket, som har temporära lokaler i Njutångersgården medan arbetet med E4-bygget mellan Enånger och Hudiksvall pågår, har märkt av problemet med värmen – som hittills varit frånvarande.

När byggledaren Håkan Andersson på torsdagsmorgonen kom till kontoret efter helgledigheten visade termometern 7,5 plusgrader inomhus, och 19 minus utomhus.

– Det går definitivt inte att arbeta här. Sitter man ned en halvtimme börjar man frysa, säger han.

På det viset har det varit hela vintern, förklarar han. De har fått ett eldrivet element av fastighetsägaren, och ställt dit två egna, vilket har klarat av att värma upp lokalen under hösten. Men sedan den extrema kylan slagit till har de varit verkningslösa.

Enligt honom har Vägverket nu sagt upp sitt hyreskontrakt och letar andra lokaler.

Mer läsning

Annons