Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intensivt och snabbt från Harkrank: "Snart breakar vi"

/
  • Harkrank består av Johan Ek, Didrik Bodin, Jesper Olsson och Budda Åhs.

Bandet Harkrank består av fyra killar från Hudiksvall.
– Snart breakar vi, säger medlemmarna i bandet, som nyligen släppte sin debutkassett.

Annons

Johan Ek, på bas, och Didrik Bodin, på sång, hade gjort lite demoinspelningar ihop, men förra våren frågade de Budda Åhs, trummor, och Jesper Olsson, på gitarr, om de ville vara med och spela in låtarna Johan och Didrik fått ihop.

– De tyckte det lät coolt om oss, så vi fortsatte, berättar Didrik.

Så bildades bandet Harkrank, som nu har släppt sina första låtar – på kassett.

– Bland punkband är det är faktiskt inte helt ovanligt att göra kassetter, men det är klart att det blir lite bökigt för folk att spela dem, det kräver ju en kassettspelare. Det är vårt första släpp, och ska väl snarare ses som en demo. Den består av fyra låtar som klockar in på cirka fem minuter. Och det är ganska skruttigt ljud... Men den tog faktiskt slut på vår första och hittills enda spelning, berättar Budda Åhs.

Hur låter ni då?

– Poängen från början var att spela klassisk kängpunk som Discharge, fast snabbare. I princip alla låtar går i snabb d-takt och har ganska intensivt och malande sound. Det är mycket dist och skrik.

Vad har ni för mål med bandet?

– Vårt mål med bandet är ju framför allt att ha kul och gapa av oss, liksom. Inom den hårdare punkscenen finns inga pengar att tjäna, och de största banden inom genren är ju fortfarande okända för massan, så att säga. Vi vill att bandet ska rulla igång lite grann, att spelningar ska dyka upp och att vi ska kunna släppa våra skivor utan att gå back allt för mycket.

Har ni fler spelningar på gång?

– Vi ska spela i Stockholm i början av april, det är väl den som är spikad för tillfället. Men snart breakar vi! Vi har nog inte marknadsfört oss så mycket än heller, i och med att vi inte har så mycket musik inspelat. Första spelningen var för ett par månader sen bara, vi är fortfarande lite i uppstartsfas. Men vi har gott om material, det ska som sagt bara rulla igång lite.

vad gillar ni själva för musik?

– Vi gillar ganska olika men ändå lika kan en säga, vi är ju fyra olika människor med olika bakgrund och preferenser. Värda att nämna är väl Totalitär här ifrån stan, även om vi har lite hårdare framtoning än dem. Annars gillar vi käng, progg, hip-hop, musik och annat som låter!

Mer läsning

Annons