Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inställda tåg hela månaden

/

Nu är snön bortskyfflad från rälsen.
Men fortfarande är flera avgångar per dag inställda.
– Vi måste reparera våra tåg, säger Thelma Henrysson, SJ:s pressinformatör.

Annons

Tågtrafiken i allmänhet, men SJ i synnerhet, har varit hårt drabbad av vintervädret. Trots att det nu är ett tag sedan det senaste ovädret, och att både Banverket och militären har kallats in för att röja bort snön från rälsen, är det fortfarande många tågavgångar som är inställda.

Dessutom meddelar SJ på sin hemsida att trafiken kommer att fortsätta vara reducerad under hela mars.

Enligt Thelma Henrysson har tågen tagit skada efter att ha pressats hårt under tiden när vädret var som värst. Dessa fordon måste repareras. För att slippa drabbas av onödiga förseningar ställs därmed vissa avgångar in. Enligt SJ är det för resenärernas skull, som då kan planera sina resor bättre.

– Det är bättre att ställa in tåg i förväg och informera kunderna om det. De avgångar vi har ska fungera normalt och vara i tid.

I Gävleborg är det framförallt SJ:s avgångar på sträckan Stockholm–Sundsvall som berörs. Där har åtta tåg, med upp till tio avgångar per dag, ställts in fram till och med den 20 mars.

Som plåster på såren kompenserar SJ sina kunder med års- och månadskort. De resenärer som bokat resa under mars får boka om, utan kostnad.

Mer läsning

Annons