Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inspiratören Bosse Östlin har avlidit

/

Skådespelaren Bosse Östlin har avlidit i en ålder av 63 år efter en tids sjukdom.

Annons

Han var med redan från starten av Glada Hudik-teatern och var aktiv där så länge han kunde. Sjukdom gjorde att han hoppade av teaterns senaste resa till Portugal även om han gärna ville följa med berättar hans mamma Göta Östlin, Enånger.

Bosse Östlin kommer från Enånger och 2009 utsågs han till Årets Enångrare tillsammans med kamraten i teatern, Toralf Nilsson. Bosse Östlin finns också på Hudiksvalls "Walk of fame".

– Bosse var väldigt förtjust i teatern och det har varit fantastiskt för honom att spela teater, stå på scenen, få resa och träffa människor genom den, säger Göta Östlin.

I Trollkarlen från Oz spelade han plåtgubben, mannen utan hjärta, men Bosse Östlin hade ett stort hjärta för människor i sin omgivning och för favoritlaget Brynäs.

När Glada Hudikteatern gick ut med beskedet om dödsfallet kom det snabbt många kommentarer om vilken inspirerande person Bosse Östlin har varit. "

Sorg! Tack för alla kramar! Bosse och hela gänget förgyllde tillvaron för oss i Höglidenkyrkan!" skrev exempelvis pastor Gert-Owe Liw, Hudiksvall.

Här är hälsningen från Glada Hudikteatern: "Bosse, mannen med de största hjärtat av alla, som gjorde världen till en bättre plats att leva på. Vi vet att du redan nu börjat dela ut kramar och sprider din kärlek ovanför molnen Vi ses i Nangijala! /Dina vänner i Glada Hudik-teatern"

Mer läsning

Annons