Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innovativt fiber i fokus

/
  • Adina, 4 år, samt 5-åringarna Nora och Oscar fick inviga det nya labbet som ska främja fiberteknisk utveckling. Som medhjälpare har de Fiber Optic Valleys vd Magnus Burvall.

Under förmiddagen invigdes Fiber Optic Valley Labs under pompa och ståt.
Ett laboratorium där alla som har en innovativ idé inom fiberteknik kan förverkliga den.
– Det här ska bli Sveriges bästa forum för idéer inom fiberoptik, säger Magnus Burvall, vd.

Annons

Tre väldigt blyga barn utklädda till forskare fick äran att klippa sidenbandet när det nya laboratoriet i Fiberhuset, strax utanför centrala Hudiksvall, invigdes. Med stabil hand lyckades Adina, 4 år, samt 5-åringarna Nora och Oscar klippa sig igenom det orangea invigningssnöret.

Laboratoriet är en öppen miljö där idébäraren, oavsett om det är ett företag, en privatperson eller en högskolestudent, kan testa och utveckla sina idéer med stöd från Fiber Optic Valley.

– Huvudfokus ligger inte på forskning, utan på att starta nya företag för en starkare tillväxt inom regionen, säger Magnus Burvall.

Det stora antalet företag som ingår i Fiber Optic Valley kommer dessutom att stå till förfogande för de nya innovatörerna. Om inte kunskapen redan finns inom Fiberhusets väggar kan den förmedlas genom företagens kontaktnät.

Hudiksvalls kommun ger sitt stöd till det nya utvecklingscentrat. Kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Thoresen (S) är mycket positiv till utvecklingen.

– Det här är en viktig del av satsningen på fiberoptik i Hudiksvall. En del i en helhet av centrumet som växer upp här och vars slutmål är att skapa nya arbetstillfällen och locka hit fler företag till regionen, säger han.

Mer läsning

Annons