Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen oro över McDonalds datumfusk

/
  • Eva Ljungberg och barnen Linn, Arvid och Aron Ljungberg Berglöf åt på McDonalds i Hudiksvall dagen efter avslöjandet om datumfusk. Hon tror inte att det fuskas i Hudiksvall.
  • Jonas Zetterberg hade inte hört talas om fusket, men anser att det inte är bra.– De ska ju ha fräsch mat, kommenterar han.

Avslöjandet att McDonalds har fuskat med datummärkning av mat verkar inte ha påverkat Hudikbornas aptit. På fredag var det fullt i hamburgerkedjans restaurang i Hudiksvall.

Annons

– Jag tror inte att de fuskar här i Hudiksvall, det är ett så litet ställe, det skulle få så stora konsekvenser, säger Eva Ljungberg.

Hon har precis lämnat restaurangen, tillsammans med sina tre barn Linn, Arvid och Aron. Det var SVT som avslöjade att det förekommer fusk i vissa McDonalds-restauranger. McDonalds har som huvudregel att alltid servera fräsch mat, men granskningen visar att man inte alltid håller sig till det. Till exempel ska hamburgare inte ligga längre än tio minuter i värmeskåpet. Men det är inte alla som följer regeln och kastar hamburgarna efter tio minuter. SVT:s Dokument inifrån märkte också upp ett antal kycklingsallader och kunde konstatera att alla sallader såldes nästa dag med ny datummärkning.

– Det är jättebra att det kollas och att de tar upp frågan. Det är klart att man vill ha fräsch mat. Men det ligger väl ekonomi bakom det, menar Eva Ljungberg.

En annan gäst som tidningen möter utanför restaurangen är Jonas Zetterberg. Han har inte hört talas om fusket tidigare.

– Men det är inte bra, de ska ju ha fräsch mat, det är därför man går dit, säger han.

John Mildén, som är franchisetagare för McDonalds i Hudiksvall och Söderhamn, avböjer att kommentera saken.

– Det rör en nationell nivå, så jag vill inte kommentera det här, säger han.

Mer läsning

Annons