Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen gratis lördagsparkering

Det går inte att ha gratis parkering i Hudiksvalls centrum på lördagar. Det anser majoriteten i tekniska nämnden.

Annons

Oppositionen däremot reserverar sig och tycker att besökare från Ljusdal och Söderhamn ska kunna parkera gratis om de åker till Hudiksvall för att lördagshandla.

Långväga besökare blir inte särskilt glada om de måste parkera långt från butikerna anser socialdemokraterna och vänstern.

- Vi har provat gratisparkeringar och resultatet blev att parkeringarna var fulla redan innan butikerna öppnade, säger Uno Jonsson (S) ordförande för tekniska nämnden.

Även på lördagar är det så pass många som arbetar i centrum att det måste finnas parkeringsavgifter för att styra arbetspendlare till parkeringar som den på Kotorget. Den bedömningen gör tjänstemannen Göran Widehammar på tekniska kontoret.

Ett annat problem med gratisparkeringar är att p-platser i centrum förvaltas av olika aktörer. Det har inte gått att få samsyn mellan dessa bolag och markägare om att införa gratis lördagsparkeringar.

- Vi riskerar att få klagomål av folk som får böter om de ställer sig på fel parkering. Det är också ett skäl för att inte införa gratisparkering, säger Uno Jonsson efter tekniska nämndens sammanträde.

 

Mer läsning

Annons