Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen färdtjänst till sjukhuset

/
  • Sverker Jonson tycker att det är alldeles för mycket byråkrati kring färdtjänsten och sjukresorna.

När 87-årige Sverker Jonson skulle använda sig av färdtjänsten för första gången nekades han en resa till sjukhuset.

Annons

– Jag har fått färdtjänst för ett par månader sedan, men inte utnyttjat den. Jag sorterar ut de gånger jag behöver den, berättar Sverker Jonsson som i stället försöker hålla igång benen så mycket som möjligt.

Men ibland blir det svårt. En taxichaufför som märkte hur han rörde sig tipsade honom om att han har rätt till färdtjänst, något han också fick sedan han kontaktat kommunen.

Ländryggen är utsliten och han har problem med hjärtat. På torsdag har han en tid på sjukhuset och ringde för att beställa färdtjänst.

– Nä, det går inte att få färdtjänst till sjuhuset sa dom, då ska man åka sjuktransport, svarade dom, säger Sverker Jonson.

Han ställde då frågan om det går bra att åka färdtjänst till Systembolaget.

– Ja, det gick bra. Då tände jag till, säger Sverker Jonson och det glimmar i ögonen. Det är ett konstigt byråkratiskt system att det är på det här viset. Jag tycker att kommunen och landstinget borde kunna samsas, det kan väl inte vara för märkvärdigt?

Systembolaget har han ingen glädje av att åka till, menar Sverker Jonson och hänvisar till hjärtproblemen. Men han tycker att systemet är så märkligt byråkratiskt att han måste reagera.

Själv bor han runt en kilometer från sjukhuset.

– Det kostar 100 kronor med lanstinget och med färdtjänst kostar det 25 kronor. Men det är inte det som spelar roll.

Nu blir det varken det ena eller det andra. När Sverker Jonson åker till sjukhusbesöket blir det med vanlig taxi den här gången.

Mer läsning

Annons