Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen elev blev nypt på skolan

Lärarna har inte nypt eller slagit eleverna. Det konstaterar rektorn på en skola i Hudiksvalls kommun. Utredningen om någon elev blivit agad i skolan är nu klar.

Annons

Det var i början av mars som rektorn på en F-9 skola fick ett brev från en grupp elever. Då skrev elever som är i 10-11 års åldern att två lärare nypt och slagit dem. De hade också blivit tillsagda att "hålla käften" och blivit slagna med en mössa i ansiktet. Rektorn på skolan såg allvarligt på anmälan från barnen och lade allt annat åt sidan för att göra en utredning av händelsen.

Rektorn kopplade in en kurator och en specialpedagog. Det har hållits möten med barnens föräldrar och samtal med barnen och lärarna. Utredningen visar att det inte har förekommit någon aga mot barnen. Däremot hade det varit en konfliktsituation mellan lärarna och eleverna.

– Inga barn har blivit nypta eller slagna av lärarna, säger rektorn till Radio Gävleborg.

Den utpekade läraren sa att hon inte hade gjort något av det som hon har blivit anklagad för. Läraren blev upprörd och ledsen över det inträffade har varit sjukskriven, men är nu tillbaka.

Utredningen visade att barnen var missnöjda med situationen i skolan. Det hela började med en konfliktsituation. Det händer då att lärarna tar tag i eleverna, något som uppfattats som kränkande av eleverna.

Mer läsning

Annons