Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen ekomat på kommunens fest

Maten till kommunens personalfest är inte ekologisk. CUL:s miljö- och friskvårdsgrupp reagerar mot att festkommittén inte beställt middagen utifrån de lokala miljömålen.

Annons

I slutet av maj bjuder Hudiksvalls kommun sina anställda på personalfest. I ett brev riktat till de tre kommunalråden skriver miljö- och friskvårdsgruppen på Centrum för utveckling och lärande, CUL, att de ser fram emot festen – men att de tyvärr fått veta att maten som ska serveras inte är beställd utifrån kommunens lokala miljömål.

Ett av de lokala miljömål som Hudiksvalls kommun skulle ha uppfyllt 2010 är att kommunal verksamhet ska ställa miljökrav vid upphandling av varor och tjänster, och att 25 procent av inköpsvärdet av livsmedel för offentlig verksamhet ska utgöras av ekologiska livsmedel. Målet är inte uppfyllt, men det kvarstår och ska revideras under året.

- Festkommittén har inte haft i åtanke att man skulle ha det som ett krav, säger personalchef Maria Larsson, och tillägger att matbeställningen inte når upp till den inköpssumma som kräver upphandling.

• Anser du att kravet ändå borde ha ställts?

- Ja, eftersom vi har det i våra lokala miljömål så hade det varit bra. Det kanske är ett tecken på att våra miljömål inte har nått ut till alla, säger hon.

Mer läsning

Annons