Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen brist på idéer för magasinen

/

Det finns gott om idéer kring vad hamnmagasinen kan användas till, men den knut som inget tycks kunna lösa är hur allt ska betalas.

Annons

– Magasinen måste pålas och det måste göras en rejäl grundläggning ända ner till berggrunden, konstaterar Urban Brink, som tillsammans med Rune Hed leder Hebre fastighets AB.

De har tagit på sig uppgiften att försöka hitta en lösning för de gula hamnmagasinen i Hudiksvalls hamn. Skulle de inte lyckas kan de enligt en överenskommelse med kommunen lämna tillbaka byggnaderna.

Det handlar om åtskilliga miljoner som måste investeras för att hamnmagasinen ska kunna inhysa verksamhet. Om det dessutom ska bli bostäder på något plan handlar det om betydligt mer.

Idéer finns det däremot gott om. Ett tjog intresserade föreningsmänniskor från bland annat Friluftsfrämjandet, Röda Korset, Hudiksvalls hembygdsförening, Rädda barnen och Hudiksvalls teaterförening passade på fredagen på att ta en rundtur i ett av magasinen.

Hembygdsföreningen kommer snart att lansera idén om ett fiske- och sjöfartsmuseum i ett medborgarförslag till kommunen. De anser att det knappast kan finnas ett bättre läge.

Annars var det förslaget att hysa in Mulle Meckverksamheten som diskuterades mest bland deltagarna.

Föreningsrådets Gunnar Dahlberg lämnade över en lista med ett tiotal idéer till Urban Brink som välkomnade initiativet.

Mer läsning

Annons