Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen återvinning i Norrbo

/

Den här veckan försvinner återvinningsstationen från Norrbo.

Annons

De tre containrarna står sedan flera år utan tillstånd på privat mark, och nu har markägarna tröttnat på att ta hand om skötsel och kostnader.

– Vi har stora utlägg för stationen. Det är snöröjning och sandning, det blir skräpigt och papper blåser omkring. Alla är inte så noga med vad de lämnar där, så det blir råttor och andra problem. Nu tycker vi att det får vara nog, säger Börje Skelander, Delsbo, en av markägarna.

Containrarna var ursprungligen uppställda på mark som tillhör Hudiksvallsbostäder AB. Numera står de på parkeringen vid affären i Norrbo, och där har de hamnat utan tillstånd, uppger Börje Skelander.

– De har fult nog bara ställt dit grejorna, de kom dit utan vår vetskap. Det finns inget avtal eller arrende, och vi får ingen ersättning fast det är vi som plogar och grusar, säger Börje Skelander.

Tills vidare blir Norrboborna alltså utan återvinningsstation, beklagar Gunnar Johansson vid kommunens avfallsavdelning. Kommunen har egentligen inte så mycket med saken att göra, det är FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som har återvinningsstationerna och därmed ansvaret, säger Gunnar Johansson.

– Vi råder inte över avfallsstationerna, säger Gunnar Johansson.

Mer läsning

Annons