Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga vinterdanser för Klubb 84

/
  • De populära sommardanserna som Klubb 84 ordnar på Köpmanberget fortsätter tills vidare. men inga danser planeras på Folkets Hus.

Dansföreningen Klubb 84 i Hudiksvall lägger ner sina vinterdanser på Folkets Hus tills vidare.

Annons

Klubb 84 bildades 1984 och arrangerar danser för mogen publik. På vintern höll klubben till på Folkets Hus i Hudiksvall och på sommaren på Köpmanberget.

Vinterdanserna har blivit dyra att anordna och styrelsen har kommit fram till att inte längre boka några orkestrar till danserna på Folkets Hus.

– Tills vidare fortsätter vi med sommardanserna på Köpmanberget, säger Göran Svedberg, kassör i Klubb 84. De är mycket populära och det brukar komma mycket folk. Det är toppen att dansa där uppe, och orkestrarna gillar också Köpmanberget.

Det är flera orsaker till varför lönsamheten har minskat för Klubb 84:s vinterdanser på Folkets Hus. När det är kallt och mycket snö vill danspubliken inte ge sig ut i kylan, orkestrarna har svårt att ta sig fram och det är en ökad konkurrens från tv-programmen.

– Det har också blivit högre hyreskostnader på Folkets Hus, säger Göran Svedberg. Därför har vi inte bokat in några nya orkestrar till danserna på Folkets Hus till hösten.

Klubb 84 firade 25-årsjubileum förra året. Danskvällarna riktar sig till en mogen publik. Det dansas både gammaldans och modern dans och både damer och herrar bjuder upp.

Mer läsning

Annons