Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga stämmor utan frivilliga

Årets stämmor i Delsbo, Norrbo och Bjuråker är över och enligt arrangörerna står kontot nu på plus. Men utan de ideella krafterna hade det varit betydligt mer skralt i kassan.

Annons

Karl-Arne Zeider är ordförande i Bjuråkers hembygdsförening som anordnar Bjuråkersstämman, och han berättar att ekonomin är god, trots otur med vädret.

- Det måste man säga, även om vi hade lite färre besökare än i fjol. Det kom lite regnstänk, så det blev lite mindre folk framåt kvällen.

Samma bild bekräftas också av Delsbostämmans arrangör Delsbo hembygds- och fornminnesförening och ordföranden Leif Björklund.

- Det gick inte fullt lika bra som förra året, men nästan. Vi hade ungefär 3000 betalande besökare. Och mycket barn och barnfamiljer, vilket är extra roligt.

Även Norrbostämman gick med plus. Men den goda ekonomin är ingen självklarhet. Enligt Yngve Olsson, ordförande i Norrbo hembygdsförening, betyder de ideella krafterna mycket för att det över huvud taget ska vara möjligt att genomföra en stämma.

- De går knappt att värdesätta. De är hur viktiga som helst. Annars ginge det inte om vi skulle betala alla som hjälper till.

Mer läsning

Annons