Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga anbud på renovering av Iggesundsbadet ­– trots förlängd anbudstid

Trots förlängd anbudstid har inga anbud lämnats in till Hudiksvalls kommun för att renovera badhuset i Iggesund.
– Vi kommer att kontakta våra ramavtalsfirmor och gå vidare därifrån, säger Charlotta Butler, fastighetschef.

Annons

I samband med den senaste renoveringen i badhuset har bastun och duschutrymmena byggts på fel sätt och måste göras om. Den kommande renoveringen beräknas kosta ungefär 1,7 miljoner kronor. Skillnaden mot den här renoveringen jämfört med den som sist genomfördes är att det kommer att bli en generalentreprenad.

Läs mer: Ingen entreprenör vill renovera Iggesundsbadet

Eftersom inga anbud har lämnats in innebär det att det i nuläget saknas ett företag som vill renovera badhuset. Enligt Charlotta Butler är kommunens förhoppning fortfarande att renoveringen ska kunna starta 1 april. Kommunen har haft kontakt med Inköp Gävleborg för att se hur de ska gå vidare. Nästa steg blir att ta kontakt med de företag som kommunen har ramavtal med.

– Vi har fått en oberoende byggkalkyl så vi vet vad det borde kosta. Så det borde inte behöva bli så mycket dyrare när vi gör så här, säger Charlotta Butler.

Läs mer: Konkurs påverkar åtgärder i badhuset

För kommunens del blir det en större administrationsmängd i och med att renoveringen ska göras genom ramavtalen.

– Det är ovanligt att vi använder oss av ramavtalen på så här stora jobb, det brukar användas på mindre jobb. Det kommer att innebära att det blir mer projektledning från vår sida, säger Charlotta Butler.

Läs mer: Iggesundsbadet kommer att stängas för renovering

Badhuset kommer att hålla öppet som vanligt till och med sista mars. Eftersom det var planerat för renoveringsstart i januari flyttades babysim till lokaler på sjukhuset i Hudiksvall. Den verksamheten kommer att bli kvar i de lokalerna under tiden som renoveringen pågår i Iggesund.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning