Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrott, stölder, skadegörelse och tjuvfiske

Här är några av de senaste anmälningarna som kommit in till polisen i Hudiksvall och Nordanstig.

Annons

Tjuvfiskare blev av med fiskeutrustning

Fyra män, mellan 20 och 35 år gamla, blev påkomna av en tillsyningsman med att lägga nät och fiska med spön, strax utanför Strömsbruk under lördagen. Fisket skedde dessutom i en fredningszon. Nät och fiskespön har tagits i beslag av polisen. De misstänks för brott mot fiskelagstiftningen.

Ofredande i Åvik

Vid tvåtiden på söndagsmorgonen vaknade en Hudikbo på Håstaborgsgatan av att någon kastade två ägg mot ett halvöppet vardagsrumsfönster. Det är anmält till polisen som ofredande.

Grov olovlig körning på Hamngatan

En man i 25-årsåldern misstänks för grov olovlig körning. Han stoppades av polis på Hamngatan vid 01-tiden på lördagsmorgonen då han körde moped, utan giltigt körkort. Mannen är tidigare dömd för liknande brott.

Inbrott i VVS-bil

En servicebil från ett VVS-företag som stod parkerad på Bållebergsvägen i Bergsjö mellan onsdag och torsdag har haft inbrott. Verktyg och maskiner till ett värde av 35 000 kronor har stulits.

Stöld ur bil på Håstahöjden

En bil parkerad på Namsosplan har utsatts för skadegörelse natten mellan fredag och lördag. En ruta har krossats och vindrutetorkaren på bakrutan är avbruten. Ur bilen har stulits en plånbok med innehåll, samt ett registreringsbevis till ett fordon.

Förrådsinbrott på Håsta

Ett förråd på Namsosplan har brutits upp någon gång mellan tisdag och lördag. I samband med inbrottet försvann två domkrafter och två bilstativ till ett okänt värde.

Motorer stals från båtar i Rogsta

Två båtmotorer stals från båtar som låg vid en privat båtbrygga i Stensön under tiden 7–20 september. De båda motorerna, på 5 och 10 hästkrafter, är av märket Suzuki.

Skadegörelse i Delsbo

Två av tre rutor i entrén till butiken Färg och hantverk i Delsbo krossades under helgen. Det är okänt hur skadegörelsen gått till.

Klotter på Skolbyn

Under den gångna helgen har någon klottrat på lastkajen, invid Skolbyns kök, på Öster i Hudiksvall.

Fritidshusinbrott i Delsbo

En stor mängd olika prylar har stulits ur ett fritidshus i Delsbo. Inbrottet har inträffat någon gång mellan den 5 och 19 september. Bland det som saknas nämns: fiskeutrustning, spegel, byrå, bensindunk, bilbatteri, kryddor, kläder, fotogenlampa och hängkrokar.

Skadegörelse på Sandvalla

En bilruta på en personbil, parkerad på Starvägen, har fått krossmärken någon gång mellan fredag och lördag.

Mer läsning

Annons