Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesundsbo döms för våld och hot

Mannen misshandlade två pojkar och en man. Nu döms han till skyddstillsyn och samhällstjänst.

Annons

Det var stort intresse för fredagens rättegång mot den Iggesundsbo som åtalats för tre fall av misshandel och övergrepp i rättssak. Alla åhörare fick inte plats i den sal som tingsrätten hade avsatt för huvudförhandlingen.

Det gick inte heller att byta till en större sal, eftersom just den salen hade de tekniska hjälpmedel som behövdes under rättegången. Flera personer fick därför gå därifrån utan möjlighet att kunna följa processen i Hudiksvalls tingsrätt.

Den 24-årige mannen ställdes inför rätta för att ha misshandlat två tonårspojkar i Iggesund i början av oktober i fjol. Knappt två månader senare slog han en man i huvudet i samband med en släktfest i Hudiksvall.

Iggesundsbon har suttit häktad sedan i förra veckan. Han häktades efter att han träffat på den ena tonårspojken och hotat honom för att han inte skulle vittna mot honom; ett brott som bedömdes vara övergrepp i rättssak.

Hudiksvalls tingsrätt dömde mannen på alla åtalspunkter, men misshandeln av tonårspojkarna i Iggesund i höstas bedömdes som ringa misshandel.

Han dömdes till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Skyddstillsyn innebär att man får en övervakare och måste vara skötsam under prövotiden på tre år, annars kan domstolen utdöma en annan påföljd. Samhällstjänst är oavlönat arbete. Mannen måste också genomgå en alkoholavvänjande behandling.

Han ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till den pojke som han hotade inför rättegången. Hudiksvalls tingsrätt beslutade också att släppa Iggesundsbon ur häktet.

Mer läsning

Annons