Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesundsbadet stänger

/
  • Från skärtorsdag till september månads utgång är badhuset i Iggesund stängt för upprustning och en del omflyttning i lokalerna.

På skärtorsdag stänger badhuset i Iggesund, för en genomgripande renovering, och öppnar inte förrän i oktober. Slutnotan hamnar på mer än 4 miljoner kronor.

Annons

Kassan och kiosken, som idag ligger rakt fram i entrén, placeras närmast dörren till vänster. Därifrån kommer det att öppnas en serveringslucka som går in mot bassängen.

Solarierna flyttas och två familjeomklädningsrum byggs. Omklädningsrummen för herrar respektive damer får ny skåpinredning och ska renoveras, berättar kommunens fastighetschef Charlotta Butler.

– Det blir nya ytskikt i omklädningsrum, dush och bastu. I duschutrymmena ska tätskikten bytas ut, ända ned till kontruktionsbetongen, för det läcker ned i golvet, säger Charlotta Butler.

Innan badhuset öppnar igen efter den långa stängningen ska ytterligare några insatser vara avklarade. till exempel tätning av bassängen utifrån, för att stoppa läckage som finns idag. När bassängerna ändå töms, får man ett bra tillfälle att gå igenom kaklet och byta eventuella lösa plattor.

Mer läsning

Annons