Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Iggesundsavloppet sprutade rakt upp

/

Avloppsledningen mellan Iggesund och Hudiksvall sprack på lördagseftermiddagen. Avloppet sprutade upp ur marken. 80 meter avloppsrör byts ut i Idenor. Nu bräddas avloppet ut i vattendragen.

Annons

En åker i Idenor är svart av lera och avlopp. En grävmaskin står mitt på och gräver metodiskt upp trasiga cementrör. De 33:åriga cementrören har gjort sitt och gått sönder på en sträcka av 80 meter nedanför berget.

– Avloppet sprutade rätt upp på lördagseftermiddagen, säger Jan-Åke Andersson chef på reningsverket. Avloppet pumpas från Iggesund. Det har en väldig fart nerför berget. Gaser i avloppet fräter sönder cementrören.

Lars Enberg och Kenneth Åslund från tekniska verken fick avbryta helgledigheten och koppla avloppsrör och Stefan Idén kom med sin grävmaskin som just då befann sig i Delsbo.

– Vi kommer inte att bli klar i helgen utan vi får fortsätta på måndag och hålla på tills allt är klart, säger Jan-Åke Andersson. För miljön skull vill vi förstås att avloppet ska fungera så snart som möjligt så att det inte behöver brädda i vattendragen.

Mer läsning

Annons