Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I väntan på sjukpenning

/

Åsa Eklund väntar på att få en tid för operation av sin nacke i Uppsala. Sedan maj har hon varit sjukskriven, men hon nekas sjukpenning från Försäkringskassan.

Annons

I maj blev Åsa Eklund sjukskriven på heltid för högt blodtryck. Förra året hittades en tumör på ena njuren, men hon kunde fortsätta arbeta fram tills dess att hennes blodtryck blev högre i maj. Hon har tidigare varit sjukskriven på halvtid på grund av bland annat en muskelsjukdom.

– Jag blev värre under min sjukskrivning. En morgon vaknade jag med illamående och yrsel. Och jag domnade ut i armen. Läkarna misstänker att jag drabbades av en stroke, säger Åsa Eklund.

Sedan dess har värken i nacken och ryggen blivit värre. Läkarna har konstaterat att hennes muskelfäste i nacken är utslitet och måste opereras. Åsa Eklund gick med i ett fackförbund i november förra året och måste alltså vänta tills november innan hon har rätt till a-kassa.

– Försäkringskassan har gett beskedet att de överväger att avslå min ansökan om sjukpenning och jag har överklagat. De har sagt att jag har nått taket i sjukpenningen.

Om fem veckor väntar hon besked från Försäkringskassan. Men hon tror inte att de kommer att bevilja henne sjukpenning.

– Jag kan hålla med om att det tidigare har varit för lätt att vara sjuk. Men nu har det gått för långt åt det andra hållet.

Mer läsning

Annons