Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyresvärdarna har betygsatts

För första gången har Hyresgästföreningen gjort en enkät bland sina medlemmar i Gävleborg, för att få en bild av hur nöjda de är med sitt boende.

Annons

Resultaten går att vända och vrida för att få fram olika jämförelser mellan hyresvärdarna.

I en övergripande kategori om boendet i sammanfattning, blir fastighetsbolaget CH i Hudik AB bäst i Hudiksvall med ett sammanvägt betyg på 72, där 100 är bäst. Hudiksvallsbostäder ligger strax bakom med betyget 68 och det som drar ned är vad hyresgästernas anser om hyran i förhållande till helheten. Hudiksvallsbostäder får betyget 53 och CH i Hudik betyget 78.

- Genomgående den fråga där medlemmarna är mest missnöjda, är med hyresnivåerna. Man tycker att man betalar för mycket, säger Jens Lundberg, projektledare vid Hyresgästföreningens region Aros-Gävle.

Men tittar man på de andra fem kategorierna, som handlar om lägenhetens standard, tvättstuga, gemensamma utrymmen och källsortering, närmiljö och felanmälan och service, får Hudiksvallsbostäder generellt bättre betyg än CH i Hudik.

I till exempel kategorin närmiljö får Hudiksvallbostäder betyget 67 och CH i Hudik betyg 49. På liknande sätt ser det ut i kategorin felanmälan och hyresvärdens service.

- De hyresvärdar som har bra boende ska uppmärksammas för det. Och de som får sämre resultat får något att sikta på, säger Jens Lundberg.

Mer läsning

Annons