Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hultsfreds grundare tipsar entreprenörer

/
  • - Magkänsla och sunt förnuft är viktiga ingredienser för att en idé ska gå igenom, säger Putte Svensson Sahlin.

Ett seminarium om kultur och entreprenörskap hölls på Folkets Hus i Hudiksvall under onsdagen. Då kom gäster från flera olika yrkesgrupper för att föreläsa om eget företagande inom kulturbranschen.

Annons

Rådhussalen i Folkets hus var fullsatt under onsdagen då Putte Svensson Sahlin föreläste om Hultsfredsfestivalens uppkomst. Han var själv med och grundade festivalen, som hade premiär redan år 1986. Då hade festivalen cirka 7000 besökare. Sedan dess har den vuxit och är nu en av Sveriges mest kända musikfestivaler med nära 25 000 besökare per år.

- Det är viktigt att lita på sig själv och köra sin grej, säger Putte Svensson Sahlin under föreläsningen.

Han berättar hur han fick idén till att starta en egen musikfestival. När han var yngre var han med i skolans festkommitté och anordnade olika skoldanser. Det var det enda sättet där han själv kunde bestämma över det han gjorde och fick en chans att uttrycka sin kreativitet. Skoldanserna gick bra, tills rektorn fick reda på att det brukade förekomma alkohol, och man blev tvungen att förbjuda dem.

Efter att ha läst in sig på skolans läroplan gick Putte dit och argumenterade för att få ha kvar skoldanserna. Rektorn gick med på förslaget, men på villkor att ingen som helst alkohol fick förekomma under festerna.

Han ger publiken tre tips på hur man lyckas med sitt eget företag.

- Man måste ha magkänsla, skapa cred och rocka fett, säger han, och publiken skrattar.

Seminariet fortsatte under dagen med föreläsare från bland annat Freluga Trädgårdsscen, Design by Leftlovers och Start Klart.

Mer läsning

Annons