Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiktjej segrade på bluegrass-festival

/
  • Emelie Berg, tillsammans med Oskar Reuter, Pär Eriksson, Martin Blomberg och Karl Annerhult vann European World of Bluegrass, och ska spela i Nashville nästa år.

En resa till spelning i Nashville blev priset för Hudiktjejen Emelie Berg och hennes band Downtown Ramblers, när de segrade i EM för bluegrass, på lördagen.

Annons

Tävlingen arrangerades i Voorthuizen, Holland, och det var 42 spelande band som bedömde varandraEmelie Berg har sina rötter i Hudiksvall, men bor numera i Västra Frölunda. Som medlem i Downtown Ramblers har hon haft tävlingsframgångar förr, när bandet för några år sedan vann det svenska countrymästerskapet.

Till European World of Bluegrass hade bandet skickat in sin demo, och valdes ut tillsammans med ytterligare 41 bluegrassband.

– Musikerna avgör tävlingen, man röstar på varandra, och då tyckte de tydligen att vi var bäst, konstaterar Emelie Berg.

Downtown Ramblers deltog med egna låtar, som alltså tar dem hela vägen till Nashville.

– Det är jätteroligt. Men nu får vi bara åka hem, samla oss lite, och fundera över vad som verkligen har hänt, säger Emelie Berg.

Mer läsning

Annons